U kunt op dit moment geen milieuvriendelijke koffiecapsules bestellen. De proof-of-concept is succesvol beëindigd.

FAQs STASCAFE

VERZENDING

Wat bedragen de verzendkosten bij een bestelling?
De verzendkosten bedragen € 3.95 bij een verzending naar Nederland of Belgie. Bij een bestelling vanaf 100 capsules rekenen wij geen verzendkosten!

Hoe lang is de levertijd van mijn bestelling?
Bestel je voor 11.00 ('s ochtends) dan verzenden we je bestelling dezelfde dag nog. Je hebt deze dan meestal de volgende dag in huis. Bestel je na 11.00, dan duurt de levering een dag langer.

SMAKEN/PRODUCT

Is er ook een lungo variant van STASCAFE?
Hier wordt hard aan gewerkt. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven.

Is de STASCAFE koffie biologisch?
Onze Venezia en Fortissimo koffies zijn afkomstig van biologisch geteelde gewassen. Onze Brasil koffie is een zogenoemde “unwashed” natuurlijke koffie.

Hoe lang is de koffie houdbaar?
Een ongeopende verpakking is ongeveer 6 maanden houdbaar. Na openen is de koffie 2 weken houdbaar.

COMPATIBILITEIT

Zijn de capsules geschikt voor gebruik in alle Nespresso apparaten?
De capsules zijn geschikt voor alle Nespresso machines, met uitzondering van machines met automatische capsuleplaatsing.

AFVAL EN RECYCLING

Waarom zitten de 10 capsules in een kunststof verpakking? Kan dat niet anders?
Op dit moment kan alleen deze kunststof verpakking de smaak en versheid van de koffie garanderen. Er bestaat nog geen composteerbare verpakking die dezelfde smaak en versheid kan behouden, hiervoor dient deze namelijk gas- en luchtdicht te zijn. Uiteraard wordt daar wel keihard aan gewerkt. STASCAFE hoopt spoedig de composteerbare capsules in een composteerbare sleeve te kunnen verpakken.

Is STASCAFE ook in grotere zakken te koop, zodat ik verpakking kan besparen bij grote aankopen?
Het zou goed kunnen dat wij in de nabije toekomst ook grotere zakken zullen introduceren. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven.

Zijn de capsule en de ronde zegel op de capsule gemaakt van kunststof?
Ja, maar niet van gewoon kunststof. De afdekzegel en capsule zijn gemaakt van zogenaamd bio-kunststof. Dit is een industrieel composteerbaar materiaal gemaakt van afvalresidu van mais, aardappel en suiker. Het materiaal is smaak- en geurloos, en wordt in de compostbakken van een GFT-centrale afgebroken.

Kan ik de gebruikte capsules ook in mijn tuin kwijt? Rotten ze dan weg?
Liever niet. In een tuin zullen de capsules er bijzonder lang over doen om af te breken omdat capsules hiervoor een broeitemperatuur nodig hebben. Deze temperatuur wordt alleen in GFT verwerkingscentrales of in een flinke composthoop bereikt. In een centrale of composthoop verwordt de capsule binnen maximaal 60 tot 90 dagen tot compost.

Mag de composteerbare capsule bij het restafval?
Jazeker, geen probleem. In de verbrandingsoven (waar uw huisafval terechtkomt) zal de capsule veel minder broeikasgas voortbrengen dan het geval is bij bijvoorbeeld een plastic capsule.

Waar is de capsule van gemaakt?
De capsule is gemaakt van bio-kunststof, een materiaal vervaardigd van afval dat overblijft bij het verwerken van aardappelen, mais, suikerriet en suikerbieten. Dit materiaal van de toekomst is eveneens smaak- en geurloos en is uiteraard composteerbaar.

Wat doe ik met gebruikte capsules?
Gebruikte capsules kunt u bij het GTF-afval gooien.

Ik kan mijn aluminium cups toch ook inleveren? Die worden dan toch gerecycled?
Dat klopt, maar daarachter schuilt een uitgebreid verwerkingsproces dat niet milieuneutraal is. De gebruikte aluminium cups moeten ingezameld en vervoerd worden, de cups moeten verwerkt worden, de koffie moet eruit gehaald worden, het aluminium moet afgescheiden en samengeperst worden, de schrootbalen moeten vervoerd en omgesmolten worden en het nieuwe aluminium moet weer gewalst en gelakt worden. Verder moet het voorste membraan (het dunne plaatje wat open knapt) worden voorzien van een heatseal lijmlaag. En natuurlijk moet er koffie in. Bovendien heeft Nespresso® enige jaren geleden besloten een siliconen randje toe te voegen in de kraag van de flens. En er zit in de capsule een plastic vliesje wat het water tegenhoudt na gebruik. Tot slot zijn er geen rapporten die ons vertellen hoeveel mensen gebruik maken van dit recycling systeem, men schat max. 10%.

DAGELIJKS GEBRUIK

Waarom is de capsule direct na het koffiezetten zacht?
Composteerbaar bio-kunststof heeft een veel lager smeltpunt, waardoor het eerder zacht wordt door warmte.

PROBLEMEN OPLOSSEN

Wat moet ik doen als de capsule na gebruik niet door valt?
Duw in dat geval de capsule handmatig door. Let op dat de capsule net na gebruik zacht en heet is.

Mijn espresso is slap, hoe kan dat?
De verpakking van de capsules is te lang geopend geweest.