U kunt op dit moment geen milieuvriendelijke koffiecapsules bestellen. De proof-of-concept is succesvol beëindigd.

Hoe werkt het?

STASCAFE Bio Caps

De espresso capsule bevat ongeveer 5 gram verfijnde espressokoffie en is gemaakt van PLA vezel, een biologisch afbreekbaar kunststof gemaakt van zetmeel en suikerresidu dat volkomen smaak- en geurloos is. Zelfs de transparante afdekzegels zijn gemaakt van PLA kunststof. Na gebruik moet de capsule daarom gewoon bij het GFT afval!

PLA breekt af onder industriële composteerbare omstandigheden. Deze omstandigheden worden bij de verwerking van GFT-afval in grote centrales gecreëerd. Op de eigen composthoop in je tuin breekt de espresso capsule niet af.

De capsules zitten per tien stuks verpakt. Het plastic zakje bevat een flinterdun laagje aluminium dat een houdbaarheid van minstens een jaar garandeert. Tot onze grote spijt bestaat er nog geen milieuvriendelijk alternatief voor deze manier van verpakken. Het plastic zakje moet dus worden weggegooid bij het huisafval. STASCAFE is uiteraard hard aan het werk om hierin zo snel mogelijk verandering te brengen. Op termijn hopen wij een composteerbare variant van onze verpakking op de markt te brengen.


Proces van compostering in de GFT-centrale; 60 - 90 dagen