U kunt op dit moment geen milieuvriendelijke koffiecapsules bestellen. De proof-of-concept is succesvol beëindigd.

Wie zijn wij?

STASCAFE is ontwikkeld door Rien en André Stas, twee broers uit het groene Hapert. Al bijna twintig jaar zijn zij als ondernemers zeer succesvol in het aandragen van slimme oplossingen voor alledaagse problemen. Als fervent natuurliefhebbers is duurzaamheid voor de broers een steeds belangrijker criterium geworden.


verantwoord genieten zonder consessies aan de kwaliteit


Als koffieliefhebber en Nespresso® fan bracht het continu weggooien van koffiecups Rien op een nieuw idee: composteerbare cups. Het idee groeide uit tot een ambitieus project. Want als we het doen, doen we het goed: geen slappe namaaksels of gekopieerde Nespresso® cups, maar een product dat daadwerkelijk iets toevoegt en verbetert. Terwijl Nespresso® investeerde in marketing, investeerden de gebroeders Stas in productinnovatie. Het wordt tijd voor koffiecups die aansluiten bij de nieuwe wereld van morgen.

Zo gezegd, zo gedaan. De capsules werden geproduceerd in machines van eigen hand, de koffie werd in eigen beheer duurzaam gebrand en geblend. Alles om de meest duurzame én meest smaakvolle koffie op de markt te kunnen brengen.

STASCAFE was geboren: verantwoord genieten zonder concessies aan de kwaliteit. Voor de koffieliefhebber van nu en de koffieliefhebber van de toekomst.


Onze missie: kleine moeite, groot effect

Wie of wat maakt het verschil? De slogan “een beter milieu begint bij jezelf” is misschien wat gedateerd, maar daarom niet minder waar. De hele wereld drinkt koffie. En niet zo’n klein beetje ook. Nog steeds belandt het overgrote deel van die koffiecupjes op de afvalhoop. Dat gaat om miljarden cupjes en tonnen plastic – of erger – aluminium, dat veel moeilijker te recyclen is. Niet meer van deze tijd, toch?


Wat als we met weinig moeite een grote verandering
teweeg zouden kunnen brengen?


Goeie vraag. Want waarom zouden we dat dan niet doen? Dat is precies wat Rien dacht toen hij zijn zoveelste koffiecupje in de afvalbak wierp.

Met een composteerbare capsule zorgt STASCAFE voor een totaal andere manier van espresso bereiden dan men in de koffiewereld gewend is.

STASCAFE heeft de ambitie om het koffieafval drastisch te verminderen en zo een belangrijke bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld.

STASCAFE wil niet alleen consumeren maar ook teruggeven.
Niet uitputten maar voeden.
Op weg naar een wereld waarin economie gaat over welzijn, in plaats van over geld.
Dat is de missie van STASCAFE.